Каква реформа може да е Борислав Сарафов? Това запита риторично в интервю

...
Каква реформа може да е Борислав Сарафов? Това запита риторично в интервю
Коментари Харесай

Политологът Слави Василев: Сарафов е бил близък до Петьо Еврото, където се случвала паралелната съдебна система

Каква промяна може да е Борислав Сарафов? Това запита риторично в изявление за предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия политологът Слави Василев. 

Той счете за съмнителна скоростта, с която Висшият правосъден съвет е решил Борислав Сарафов да стане краткотрайно изпълняващ длъжността основен прокурор. " Сарафов, който е от дълго време в правосъдната система и се подозира, че е бил непосредствен до Петьо Еврото, където се случвала паралелната правосъдна система, близка до предходните ръководещи. Обстоятелството показва, че задачата беше да се обезпечи успокоение на хората, които имат от какво да се тормозят, с цел да се случи така наречен " правосъдна промяна " по този начин, както я виждат ГЕРБ и Кирил Петков - да си обезпечат правосъдно успокоение. Затова желаят да пипнат Конституцията. Коалицията във формат Пеевски-Петков-Борисов ", добави той.  

Според политолога, " това е една коалиция, която е събрала материант и материя, статукво и смяна ". " Този кабинет надали има сериозна вероятност пред него, камо ли да извърши нещо друго. Това беше от главните функционалности на тази неестествена прегръдка сред ГЕРБ и Политическа партия: отпред на Прокуратурата да пристигна едно лице, което няма да безспокои някогашните ръководещи от ГЕРБ. Широката прегръдка на господин Борисов стартира да се нрави на Политическа партия ", счита Василев. 

" Ако връзката се усъвършенства, държавното управление ще може да постъпва по този начин, както по времето на Борисов. ГЕРБ поддържа ръководството и е част от болшинство, което като се изключи че ще ръководи, ще вземе и бъдещи решения за конституционни промени. Всеки поотделно ще играе в някакъв миг ролята на вътрешна съпротива. Всеки има нещо срещу кадровата политика, което не е идеално неприятно, защото изключва налагането на партийни фигури. До момента няма нито една силово наложена позиция ", разяснява още той.

" Във всеки изминат ден обстановката в държавното управление се усъвършенства, както и комуникацията сред политическите сили там, което е изненада и за мен. Може би се построява доверието, само че е най-важно то да докара до градивни неща. Не е правилно, че служебните държавни управления не са вършели нищо.Правителството не е на Борисов, дали то ще ссе държи като такова, зависи от Денков и неговите министри, в случай че решат, че моделът на ГЕРБ е бил сполучлив. В момента има единствено един сюжет, само че ще забележим дали ще се случи. Той е конституционно болшинство за дефинитивно разделяне на двете колегии на Висш съдебен съвет. Има образувано мнозинство  и за орязване на пълномощията на основния прокурор и понижаване на политическата и парламентарно показаната квота ", разяснява от своя страна анализаторът ГЕорги Харизанов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР